perjantai 1. marraskuuta 2013

Haukipullat

Kala on hyvää ja terveellistä, pyrinkin syömään sitä usein. Kalaa on harmillisen huonosti lähikaupoissamme saatavilla, useimmiten saakin tyytyä loheen. Lohessa ei toki ole mitään vikaa, joskus sitä kaipaisi kuitenkin hiukan vaihtelua. Aiemmin esittelin blogissa erään lohiruoan jota meillä tehdään usein, suuren herkkuni graavilohen. 
Tällä kertaa esittelemäni resepti ei ole vanha tuttu, ja reseptikin syntyi täysin improvisoimalla. Lopputulos oli siitä huolimatta onnistunut, joten tässäpä resepti:

Haukipullat

300-400g haukea
1 sipuli
1 kananmuna
1dl kaurajuomaa
1/2dl perunakuitua
suolaa
sitruunamehua
mausteita (esim. tilli, valkopippuri)

Valmistusta varten tarvit myös monitoimikoneen.

Idea reseptiin syntyi, kun tutkiskelin lähes täyden pakastimemme sisältöä. Sieltähän löytyi nimittäin iso köntti Possun kalastamaa haukea. 


Jotain jännittäväähän tuosta mötikästä piti keksiä, ja pullat putkahtivat ensimmäisenä mieleeni.

Aloitin haukipullien valmistuksen silppuamalla sipulin monitoimikoneessa. Sipulin sekaan pudottelin paloiksi leikatun hauen.


Kun sekä hauki että sipuli oli pieniksi silputtu, lisäsin munan, perunakuidun ja kaurajuoman. Ja lopuksi sitruunamehun ja mausteet.

Lopputuloksena syntyi tämmöinen mössö
Reseptissä käytin kaurajuomaa, mutta halutessaan sen voi korvata muullakin nesteellä. Täytynee kuitenkin todeta, että kyseinen Oatlyn luomu kaurajuoma oli maun puolesta positiivinen yllätys, eikä sisällä muuta kuin kauraa, vettä ja merisuolaa.


Annoin haukipullataikinan maustua parikymmentä minuuttia jääkaapissa, jonka jälkeen pyörittelin taikinasta lusikoiden avulla pullia. Pullat paistoin kookosrasvassa ruskeiksi molemmin puolin.


Haukipullat syötiin riisin ja salaatin kanssa. Minä pidin, ja Possullekin tuntui kelpaavan.



Pupu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti