tiistai 22. lokakuuta 2013

Aamupalapannari

Olen Possuna melko vaativa aamupalani suhteen. Sen pitäisi olla maukasta ja täyttävää. Lisäksi sen tulee olla terveellistä, omien standardieni mukaan. Sen pitäisi myös käydä Pupun ruoasta.

Jo jonkin aikaa yleinen aamupala meillä on ollut pannari. Perinteisestä pannarista poiketen meidän versiosta ei löydy lisättyä sokeria, ei jauhoja eikä maitoa. Myös rasvaa on huomattavasti vähemmän, ja kuituja enemmän. Kaiken kukkuraksi siinä on vielä oiva annos proteiinia ja reseptiä on helppo muokata itselle mieluisaksi.

Resepti on yksinkertainen - ota banaani, muusaa se, heitä joukkoon kananmunia ja perunakuitua. Makeuta valitsemallasi makeutusaineella oman makusi mukaan. Lisää omat mausteet ja ripaus suolaa. Sekoita koko satsi haarukalla tasaiseksi ja paista uunissa 150 asteessa kunnes pinta kuivuu, noin 15-20 minuuttia.

Meidän pannari on vakiintunut sisältämään alla olevat ainekset.
  • 1 Iso banaani
  • 2 Kananmunaa
  • 20 grammaa perunakuitua
  • n. 15 grammaa kaakaota
  • n. 15 grammaa karobjauhetta
  • n. 10 grammaa spirulinaa
  • Sopivasti erytritolia (karppisokeria), eli pari-kolme ruokalusikallista
  • Ripaus suolaa
Tarjoile sopivilla lisukkeilla, esimerkiksi itse tehdyllä pähkinävoilla.


Mikäli omaa uuninkestävän teflonpannun on se oiva astia pannarin paistoon, me teemme yleensä niin.

Possu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti