keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Graavilohi

Toisin kuin useimmat, minä en pidä makeasta. En ole ikinä oppinut syömään karkkia, enkä himoitse kesäisin jäätelöä. Minun ei ole vaikea kieltäytyä jälkiruoasta, useimpia makeita leivonnaisia en voi sietää. En ole niitä, jotka käpertyvät illalla telkkarin eteen suklaalevyn kanssa.

Mutta minullakin on toki herkkuni. Viime viikonlopun leffaillan naposteltavana toimi Possun tekemä herkullinen kuivaliha, joka nousi samantien yhdeksi lempiherkukseni.

Tänään valmistin erästä toista lempiherkkuani. Tämän herkun valmistus on turhankin helppoa, ja se on kaiken lisäksi terveellistä! :) Kyseessä on raaka rasvainen kala eli graavilohi.

Graavilohta varten tarvit lohta, foliota (voi korvata muovikelmulla), suolaa ja valinnaisia mausteita. Minulla oli käytössä tänään kuvassa näkyvät tilli ja valkopippuri. Valmis kalamausteseos sopinee myös.


Lohi siis suolataan, maustetaan ja kääritään folioon. Mikäli kalapaloja on useampi, kannattaa ne pakata folioon päällekkäin lihapuolet vastakkain. Lohipaketti laitetaan jääkaappiin maustumaan.


Tästä alkaakin sitten reseptin vaikein osuus, eli odottelu. Vuorokauden kuluttua graavilohi on syötävää, mutta kahden vuorokauden päästä herkullista. Myönnettäköön etten itse aina jaksa odottaa niin pitkään.


Pupu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti